Sahte Botoks Nasıl Anlaşılır?
Botoks yaptırmak isteyen bireyler sahte ve FDA onaylı olmayan botoks ürünlerine dikkat etmelidirler. Sahte botoks ürünleri şu gibi kriterlere dikkat edilerek anlaşılabilir:
- Botoks yaptırmak isteyen kişiler birden farklı kaynaktan uygulamanın ortalama fiyatına yönelik bilgi almalıdır. Ortalamadan çok daha ucuz olan botoks uygulamalarında, sahte veya sertifikasız botoks ürünleri kullanılıyor olabilir.
- Botoks ürününün etiketine ve ambalajına dikkat edilmeli. Mümkünse ambalaj üzerinde yazan seri numarası kontrol edilmeli. Aynı şekilde ambalajın üzerinde, ürünün FDA veya benzer sağlık otoriteleri tarafından onaylandığına dair amblemlerin bulunmasına dikkat etmelidir. Ne yazık ki günümüzde, orijinal ambalajın tamamen aynısı ile piyasaya sürülen botoks ürünleri de vardır. Bu yüzden bireyin sahte ürünler ile orijinal ürünleri ayırt etmesi zor olabilir.
- Uygulamanın gerçekleştirildiği kliniğin veya muayenehanenin gerekli izinlere, yetkilere ve sertifikalara sahip olduğundan emin olunmalıdır.
Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi sahte botoks ürünlerini, orijinallerinden ayırt etmek oldukça zor olabilir. Bu yüzden botoks gibi uygulamalar için her zaman güvenilir bir doktor ile çalışılmalıdır.
İran ve Çin Botoksu Tehlikeli Mi?
İran, Çin ve Kore gibi ülkelerden gelen, FDA ve benzeri otoriteler tarafından onaylanmamış olan botoks ürünleri bireyin sağlığı için risk oluşturabilir. Bu ürünler gerektiği şekilde test edilmemiş, kalite kontrol değerlendirmelerinden geçmemiş olabilirler. Bu yüzden botoks yaptırmak isteyenlere FDA onaylı botoks ürünlerini tercih etmeleri tavsiye edilir.
Ucuz Botoks Zararlı Mı?
Ucuz botoks zararlı değildir. Ancak botoksun ucuz olma nedeni, uygulamanın ideal şartlar altında, uzman bir doktor tarafından ve kaliteli bir botoks ürünüyle yapılmıyor oluşu ise çok ciddi komplikasyonlar meydana gelebilir. Bu yüzden bahsetmiş olduğumuz kriterleri karşılayan bir klinikte veya muayenehanede botoks yaptırılmalıdır.
Sahte Botoksun Zararları Nelerdir?
Sahte botoks şu gibi komplikasyonlara yol açabilir:
- Sahte botoks ürünleri içerdikleri maddeler nedeniyle alerjik reaksiyonlara yol açabilirler.
- Steril olmayan koşullarda yapıldıkları takdirde enfeksiyonlara neden olabilirler.
- Kas zayıflığı, yüz felci ve benzeri yan etkilere sebebiyet verebilirler.
Sahte botoksun olası zararları bu şekilde sıralanabilir.
Botoksta FDA Onayı Neden Önemli?
FDA, Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kuruluştur. Gıdaları, ilaçları ve medikal araçları teftiş eden bu kurum; insan sağlığı için tehdit oluşturabilecek etmenleri detaylı kriterler ve değerlendirme araçları kullanarak tespit eder. Yani FDA ve benzeri otoriteler tarafından onaylanmamış olan botoks ürünleri bilinmeyen ve beklenmedik komplikasyonlara yol açabilirler. Bu yüzden de kullanımları önerilmez.
Ankara Botoks Fiyatları
Ankara botoks fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.