Blog geri dön

Kalıcı Dolgu Var Mı?

Kalıcı yüz dolgusu vardır. Bununla birlikte kalıcı dolgu uygulamalarında, klasik uygulamalarda olduğu hylaüronik asit ve benzeri maddeler yerine farklı dolgu maddeleri kullanılır. Yazımızın devamında kalıcı yüz dolgusundan, nasıl yapıldığından ve zararlarından bahsedeceğiz.

Kalıcı Dolgu Nedir?

Kalıcı dolgu, kalıcılık süresi klasik dolgu uygulamasına kıyasla çok daha fazla olan veya ömür boyu kalıcılık gösteren dolgu uygulamasıdır. Kalıcı dolgu uygulamasında, dolgu maddesi olarak PMMA adı verilen mikrokürecikler veya silikon gibi sentetik maddeler kullanılır. Bu kalıcı dolgu maddeleri sayesinde yüz gibi bölgelerdeki hacim kaybı kalıcı olarak giderilebilir, uygulamanın belli aralıklarla (mesela 1 veya 1,5 yılda bir) tekrarlanmasına gerek kalmaz.

Kalıcı Dolgu Nasıl Yapılır?

Kalıcı dolgu uygulamasında ilk olarak hedef bölge lokal anestezi kremi veya enjeksiyonu ile uyuşturulur. Böylece hasta işlem sırasında ağrı hissetmez. Akabinde ise özel bir enjektör veya kanül kullanılarak kalıcı dolgu maddesi hedef bölgelere uygulanır. Böylece kalıcı dolgu uygulaması tamamlanmış olur.

Kalıcı Dolgunun Zararları Nelerdir?

Kalıcı dolgunun zararları arasında şunlar yer almaktadır:

  • İdeal şartlarda yapılmayan uygulamalara bağlı olarak enfeksiyon riski ortaya çıkabilir.
  • Yüzde asimetriler.
  • Yüzde sertlik hissi.
  • Alerjik reaksiyon.

Kalıcı dolgunun zararları bu şekilde sıralanabilir. Dolgu maddesinin zaman içerisinde erimiyor olması, olası bir asimetrik görünüm durumunda ek müdahaleler gerektirebilmektedir.

Kalıcı Dolgu Eritme

Kalıcı dolgular, hyalüronik asit gibi dolgu maddelerinin aksine enzimler ve metabolik faaliyet yardımı ile zamanla erimezler. Bu da uygulama sonrası beğenilmeyen bir görünüm durumunda ek müdahale gerektirir. Bu müdahale genellikle cerrahi işlemle yapılır.

Ankara Kalıcı Dolgu Fiyatları

Ankara kalıcı dolgu fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Blog geri dön
Call Now Button