Botoks Mu Dolgu Mu?
Botoks ve dolgu uygulaması, farklı amaçlarla kullanılan ve hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamalardır. Her iki uygulama da ameliyatsız bir şekilde yapılır ve genellikle hasta için konforlu ve basit bir uygulama prosedürüne sahiptirler. Botoks, genellikle yüzün üst kısmındaki dinamik kırışıklıkların (kas hareketlerine bağlı gelişen dinamik çizgiler) giderilmesinde kullanılırken; dolgu uygulaması, hacim kaybını telafi etmek ve yüz hatlarını şekillendirmek için kullanılır. Hasta ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre bu uygulamalardan birine başvurabilir. Bazı durumlarda tek seansta hem botoks hem de dolgu uygulamaları gerçekleştirilebilir.
Botoks ve Dolgu Arasındaki Fark Nedir?
Botoks, botulinum toksin adı verilen özel bir madde kullanarak kas aktivitesini geçici olarak azaltan bir uygulamadır. Genellikle alın, kaş arası ve göz çevresindeki kırışıklıkları gidermek için kullanılır. Dolgu uygulamaları ise genellikle hyaluronik asit gibi maddelerle yapılır ve cilde hacim kazandırmak, derin kırışıklıkları gidermek ve yüz hatlarını şekillendirmek için gerçekleştirilir. Dolgu uygulamaları yanaklara, dudaklara ve çene gibi bölgelere yapılabilir.
Botoks Olan Yere Dolgu Yapılır Mı?
Botoks olan bölgelere, doktorun profesyonel görüşü doğrultusunda dolgu işlemi de uygulanabilmektedir. Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi her iki uygulama, tek seans kapsamında da gerçekleştirilebilir.
Dolgu Olan Yere Botoks Yapılır Mı?
Daha önce dolgu uygulaması yapılmış olan bir bölgeye botoks işlemi de yapılabilir. Ancak genellikle dolgu noktaları ile botoks noktaları birbirlerinden farklıdır ve böyle bir ihtiyaç doğmaz.
Botoks Mu Daha Kalıcı Dolgu Mu?
Botoks uygulamasının kalıcılık süresi 3 ila 5 ay ile kısıtlıdır. Dolgu uygulamasının kalıcılık süresi ise kullanılan dolgu maddesinin türüne göre 6 ayla 18 ay arasında değişiklik gösterebilir.
Ankara Botoks Fiyatları
Ankara botoks fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.