Terleme Botoksu Ankara

Terleme botoksu Ankara, ter bezlerinin aşırı aktif çalışmasına neden olan sinir uyarılarını bloke etmek ve aşırı terleme sorununu gidermek için yapılan botulinum toksin uygulamasıdır. Terleme, insan bedeninin doğal ve normal bir fonksiyonudur. Terleme fonksiyonu sayesinde fiziksel aktivite ve hava sıcaklığı gibi etmenler nedeniyle yükselen vücut ısısı kontrol altına alınabilir. Böylece vücut, yaşamsal fonksiyonlarını sürdürebilmek için ihtiyaç duyduğu, ideal sıcaklık aralığında kalabilir. Bununla birlikte bazı bireyler, fiziksel aktiviteden ve hava sıcaklığı gibi çevresel etmenlerden de bağımsız olarak aşırı terleme sorununa sahip olabilirler. Bu kişiler, günlük yaşantılarında aşırı terleme sorunu nedeniyle sürekli kıyafet değiştirmek, sık sık duş almak ve çeşitli kozmetik ürünler kullanmak zorunda kalabilirler.

Terleme botoksu veya botoksla terleme tedavisi olarak bilinen uygulama sayesinde hem aşırı terleme sorunu hem de aşırı terlemeye bağlı gelişen günlük sıkıntılar ortadan kaldırılabilir. Yazımızın devamında ‘’Terleme botoksu kaç ayda bir yapılmalı?’’, ‘’Terleme botoksu kimlere önerilir?’’, ‘’Botoksla terleme tedavisi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Botoksla terleme tedavisi sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara terleme botoksu uygulaması hakkında detaylı bilgi edinmek için içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Terleme Botoksu Nedir?

Terleme botoksu, aşırı terleme sorununu gidermek amacıyla yapılan ameliyatsız uygulamadır. Terleme botoksu halk arasında ‘’botoks ile terleme tedavisi’’ gibi isimlerle de bilinir. Bu uygulama genellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilir.

Sinir hücrelerinin akson olarak bilinen bölgeleri, hücre merkezinden gelen sinirsel uyarıları çeşitli kimyasallar (asetilkolin gibi nörotransmiterler) yardımı ile farklı dokulara (mesela kas, ter bezi) iletir. Eğer bir bölgeye botulinum toksin enjeksiyonu yapılırsa sinir hücrelerinden yayılan asetilkolin, bölgedeki farklı hücrelerin reseptörlerine eskisi kadar etkili bir şekilde tutunamaz. Böylece ilgili hücreler eskisi kadar aktif bir şekilde çalışamazlar. Terleme botoksu sırasında, aşırı terlemenin meydana geldiği bölgelere botulinum toksin enjeksiyonu yapılır. Bu da ter bezlerinin aktivitesini azaltır.

Terleme Botoksu Neden Yapılır?

Aşırı terleme sorunu, özellikle de aktif bir iş yaşamına veya sosyal hayata sahip olan bireyler için ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Bireyler, sürekli ve aşırı miktarda terledikleri için gün içerisinde kıyafet değiştirmek, birden fazla defa duş almak ve çeşitli kozmetikleri (deodorant, roll-on vb.) önerilen seviyelerden fazla kullanmak zorunda kalmaktadır. Yani aşırı terleme sorunu bireyin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürebilmektedir. Terleme botoksu bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Aşırı Terleme Neden Olur?

Terleme fonksiyonu, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi vücut ısısının ve elektrolit dengesinin kontrol altına alınabilmesi için son derece gerekli olan, fizyolojik bir fonksiyondur. Bu yüzden bireyin dakikada yaklaşık 1-2ml kadar terlemesi gayet normaldir. Ancak bazı bireyler, çeşitli nedenlerden bu miktarın 10 ila 30 katı kadar daha fazla terleyebilirler. Aşırı terleme olarak ifade edilen bu durum, bölgesel (alın, koltuk altı, eller vb.) olabildiği gibi tüm vücudu etkileyecek kapsamda da olabilir. Aşırı terleme, türüne göre farklı nedenlerden ortaya çıkabilir. Bölgesel aşırı terleme, genellikle ilgili bölgedeki ter bezlerinin aşırı aktif olması nedeniyle gelişir ve genetik aktarım nedeniyle ortaya çıkabilir. Vücut genelini ilgilendiren aşırı terleme sorunu ise çeşitli ilaçların kullanımına, artan hava sıcaklığına, obeziteye veya menopoz gibi durumlara bağlı olarak gelişebilir.

Terleme Botoksu Kaç Yaşında Yapılır?

Terleme botoksu 18 yaşını doldurmuş olan ve uygulamanın yapılacağı bölgelerde açık bir yarası veya aktif bir enfeksiyonu bulunmayan herkese yapılabilir. Bölgede aktif bir enfeksiyon veya bir açık yara varsa, bunlar tedavi edildikten sonra terleme botoksu yapılabilir.

Terleme Botoksu Kalıcı Mı?

Terleme botoksu kalıcı değildir. Etkileri, tüm botoks uygulamaları gibi genellikle 4 ila 6 ay kadar sürmektedir. İlgili süre, bireyin cilt yapısına ve metabolizmasına göre değişebilmektedir.

Terleme Botoksu Kaç Ayda Bir Tekrarlanabilir?

Terleme botoksu genellikle ilkbahar aylarında yapılır ve etkileri yaz sonuna kadar korunur. Bununla birlikte daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi uygulamanın kalıcılık süresi pek çok faktöre göre değişebilir. Terleme botoksu, kişinin ihtiyaç durumuna göre 4 ila 6 aylık periyotlarla tekrarlanabilir. Bazı bireyler bu uygulamayı yazdan yaza tekrarlatmayı tercih etmektedir.

Terleme Botoksu Ankara Zararlı Mı?

Terleme botoksu, uzman bir doktor tarafından, ideal koşullarda ve güvenilir botoks markaları kullanılarak yapıldığı takdirde zararlı değildir. Terleme botoksu veya benzer botoks uygulamaları, bahsettiğimiz şekilde yapıldığında bedende herhangi bir kalıcı değişime veya zarara neden olmamaktadır.

Terleme Botoksu Ankara Nerelere Yapılır?

Terleme botoksu, terlemenin yoğun olduğu bölgelere yapılmaktadır. Bu bölgeler arasında eller, ayaklar, koltuk altları ve saçlı deri bölgeleri bulunmaktadır. Bununla birlikte terleme botoksu, en sık koltuk altlarına ve avuç bölgesine uygulanmaktadır.

Terleme Botoksu Ne Kadar Sürer?

Terleme botoksu genellikle 45 ila 60 dakika kadar sürmektedir. Uygulamanın en önemli avantajlarından biri de uzman bir doktor tarafından konforlu, kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabiliyor olmasıdır.

Terleme Botoksu Nasıl Yapılır?

Terleme botoksu iki aşamalı bir uygulamadır. Bu aşamalardan ilkinde ter bezlerinin aşırı aktif olduğu bölgeler özel bir solüsyonla temizlenir. Ardından ise bu bölgelere topikal anestezi kremi sürülür. Böylece ağrı konusunda hassas olan veya iğne korkusu olan bireyler bile konforlu bir şekilde botoksla terleme tedavisi yaptırabilirler.

Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra doktor, özel bir enjektör kullanarak, dozunu kişiye özel olarak planladığı botoks sıvısını ilgili bölgelere enjekte eder. Böylece uygulama tamamlanmış olur.

Terleme Botoksu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Terleme botoksunun etkileri genellikle uygulamanın ertesi gününde hissedilmeye başlanır. Uygulamadan 2 hafta sonra ise birey terleme botoksunun faydalarını rahatça hissedebilir. Terleme botoksu yaptıranlara, uygulama sonrasında ilgili bölgelere masaj yapmamaları ve bu bölgeleri sıkıştırmamaları tavsiye edilir.

Ankara Terleme Botoksu Fiyatları

Ankara terleme botoksu fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

Call Now Button