Botoks Ankara
Botoks Ankara, botulinum toksin adı verilen özel bir ekzotoksin ile yapılan ve genellikle cilt yüzeyindeki kırışıklıkları gidermek amacıyla gerçekleştirilen uygulamadır. Yüzü meydana getiren dokular arasında kemikler, kas dokuları, bağ dokular, yağ dokusu ve cilt dokusu bulunmaktadır. Cildin altında bulunan kas dokuları hem yüze boyut kazandırır hem de mimik adı verilen yüz ifadelerinin gerçekleşmesini sağlarlar. Ancak bu kasların yoğun bir şekilde kullanımı, üzerlerinde bulunan cilt dokusunun zaman içerisinde yıpranmasına ve kırışmasına neden olabilir. Bu da ilgili bölgede yaşlı, yorgun ve gergin bir görünüm meydana gelmesine neden olur.
Botoks işlemi sırasında, bahsi geçen kas dokularına, aktivitelerini kontrollü olarak kısıtlayan bir ekzotoksin enjekte edilir. Bu ekzotoksin, ilgili kas dokuları ile bu kas dokularının kontrolünden sorumlu olan sinir hücreleri arasındaki iletişimi kısmi olarak keser. Böylece bölgedeki yüzeysel kas aktivitesinde belli oranda azalma olur. Buna bağlı olarak da bu kasların aktivitelerine bağlı gelişen cilt kırışıklıkları ortadan kaldırılmış olur. Yazımızın devamında ‘’Botoks uygulaması hangi bölgelere yapılır?’’, ‘’Botoksun kullanım alanları nelerdir?’’, ‘’Botoksun etkileri ne zaman başlar?’’ ve ‘’Botoksun etkileri ne zaman geçer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara botoks uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Botoks Nedir?
Botoks, sinir hücreleri ile çeşitli dokular (kas dokusu, ter bezi) arasındaki iletişimi geçici olarak bloke ederek cilt kırışıklıklarını ve aşırı terleme gibi sorunları giderebilen, özel bir uygulamadır. Ameliyatsız estetik/kozmetik uygulamaları arasında bulunan botoks, farklı amaçlar doğrultusunda her yıl on binlerce insan tarafından tercih edilmektedir. Botoks sıvısı veya botulinum toksin, ilk olarak 1980’lerde şaşılığın tedavisinde kullanılmıştır. Günümüzde ise migren tedavisinden diş sıkma tedavisine, terleme tedavisinden yüz şekillendirmeye kadar pek çok farklı alanda botoks işlemine başvurulur. Bununla birlikte botoks, en sık cilt yüzeyindeki kırışıklıkları ve çizgileri gidermek amacıyla tercih edilir.
Botoks Neden Yapılır?
Botoks şu gibi amaçlarla yapılabilir:
- Alın kırışıklıklarını gidermek.
- Kaş çevresindeki ve arasındaki kırışıklıkları ortadan kaldırmak. Çatık kaş görünümünü gidermek.
- Göz çevresinde yer alan ve kaz ayağı kırışıklığı olarak bilinen çizgileri gidermek.
- Burun ucu düşüklüğünü gidermek.
- Çiğneme kası yani masseter kası hipertrofisini (kasın, yoğun kullanım nedeniyle büyümesi) tedavi etmek. Böylece masseter hipertrofisine bağlı gelişen asimetri sorununu gidermek.
- Aşırı terleme sorununu ortadan kaldırmak.
- Diş sıkma sorununu ortadan kaldırmak.
- Migren ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltmak.
Botoks Ankara bu gibi nedenlerden yapılabilir. Bu botoks uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde bulunan Alın Botoksu, Kaş Arası Botoksu, Göz Çevresi Botoksu, Masseter Botoks, Terleme Botoksu, Çene Botoksu ve Migren Botoksu isimli içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.
Botoks Hangi Bölgelere Yapılır?
Botoks uygulaması şu gibi bölgelere yapılabilir:
- Alın bölgesi ve kaş çevresi.
- Göz çevresi.
- Burun kenarları ve yanaklar.
- Dudak ve dudak üstü bölge.
- Masseter bölgesi.
- Boyun ve dekolte bölgesi.
- Migren botoksu kapsamında şakaklar, alın ve ense bölgesi.
- Terleme botoksu kapsamında koltuk altları, avuç içleri ve saçlı deri bölgeleri.
Botoks Ankara bahsi geçen bölgelere uygulanabilir.
Botoks Ankara Kimlere Önerilir?
Botoks, yüz kırışıklıklarından kurtulmak ve yeni kırışıklıkların oluşmasını önlemek isteyen bireylere önerilir. Bu kazanımlar için ameliyatlı estetiklere başvurmak istemeyen veya ameliyat için sağlık durumu uygun olmayan bireyler botoks işlemi ile konforlu bir şekilde, daha genç görünen bir cilde sahip olabilirler. Bununla birlikte aşırı terleme sorunu olan, migreni olan veya diş sıkma sorununa sahip olan kişiler de botoks uygulamasına başvurabilir.
Botoks Ankara uygulaması için alt yaş sınırı 18’dir. Hamile bireylere ve emzirme sürecinde olan annelere ise botoks önerilmemektedir.
Botoks Ankara Zararlı Mı?
Botoks Ankara, alanında uzman bir hekim tarafından gerçekleştirildiği takdirde zararlı veya tehlikeli değildir. Ancak sahte veya onaylanmamış botoks ürünleriyle, gerekli yetkinliğe sahip olmayan kişiler tarafından yapılan botoks işlemi beklenmedik komplikasyonlara yol açabilir. Bu yüzden botoks uygulaması için mutlaka alanında uzman bir doktorla görüşülmelidir.
Sahte Botoks Nasıl Anlaşılır?
Sahte botoks, ülkemizde gün geçtikçe daha da yaygınlaşan ve her yıl onlarca insanın zarar görmesine neden olan bir halk sağlığı problemidir. Sahte botoksu anlamanın birkaç yolu vardır, bunlar:
- Botoks yapılacak olan sağlık kuruluşunun, muayenehanenin veya kliniğin güvenilir olduğundan emin olun.
- Botoks ürününün ambalajını inceleyin. Ürünün markasını, seri numarasını ve markaya ait olan logosunu kontrol edin.
- Botoks ürününün nereden ve hangi sağlayıcılardan tedarik edildiğini sorun.
- Uygulamayı gerçekleştirecek olan doktorun gerekli yetkinliğe sahip olup olmadığını öğrenin.
- Botoks uygulaması için farklı kaynaklardan fiyat bilgisi alın. Ortalamadan çok daha ucuz olan botoks uygulamaları, sahte veya kalitesiz botoks ürünleri kullanıldığı anlamına gelebilir.
Sahte botoksu ürünlerini, ambalajlarını inceleyerek orijinal ürünlerden ayırt etmek zor olabilir. Bu yüzden botoks gibi işlemler için güvenilir ve tecrübeli doktorları tercih etmeniz önerilir.
Botoks Ne Kadar Sürer?
Botoks uygulamasının süresi, botoksun hangi amaçla yapıldığına ve kaç farklı bölgeye uygulandığı gibi faktörlere göre değişebilir. Bununla birlikte botoks işlemleri genellikle 20 dakikadan kısa bir sürede tamamlanmış olur.
Botoks Nasıl Yapılır?
Botoksun, birisi hazırlık aşaması diğeri ise uygulama aşaması olmak üzere 2 aşaması vardır. Hazırlık aşamasında doz ayarlaması yapılır, botoks noktaları belirlenir. Sonrasında ise bu noktalar antiseptik sıvıyla temizlenir. Ardından ise ilgili noktalara topikal anestezi kremi uygulanır. Böylece hazırlık süreci tamamlanmış olur.
Botoksun uygulama aşaması, hazırlık aşamasından daha hızlı sürer. Ağrı kesici kremin etkisi başladıktan sonra doktor, ince bir enjektör ile daha önce belirlenmiş olan noktalara botulinum toksin uygular. Böylece botoks işlemi tamamlanmış olur.
Botoksun Etkileri Ne Zaman Başlar?
Botoksun etkileri genellikle 1 hafta sonra başlar. Ancak bu etkilerin belirginleşmesi ve kolayca fark edilir bir görünüm edinmesi 2 haftayı bulabilir.
Botoksun Etkileri Ne Zaman Geçer?
Botoksun etkileri genellikle uygulamadan 3 ila 4 ay sonra azalmaya başlar. Çoğu zaman 5 ay içerisinde de tamamen geçmiş olması beklenir. Bu süre bireyin mimik kullanım yoğunluğuna ve cilt tipine göre değişmektedir.
Botoks Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Botoks Ankara yaptıranlar, işlemden hemen sonra klinikten veya muayenehaneden ayrılabilir, günlük yaşamlarına dönüş yapabilirler. Uygulama bölgelerinde, enjeksiyon işleminin akabinde hafif kızarıklıklar ve ödem görülebilir. Bunlar en geç bir gün içerisinde, kendi kendilerine geçerler. Botoks yaptıranların dikkat etmesi gerekenler arasında şunlar bulunur:
- 1 ila 2 hafta boyunca botoks uygulanan bölgeye sıcak su temas ettirilmemeli. Saunaya veya hamam gidilmemeli veya ilgili bölgelere buhar banyosu uygulanmamalı.
- 1 ila 2 hafta boyunca botoks uygulanan bölgeye masaj yapılmamalı.
- Botoks sonrası makyaj yapılabilir ancak yine de kızarıklık ve ödem geçene kadar yapılmaması önerilir.
- 2 ila 3 gün boyunca botoks bölgesi güneşten özel olarak korunmalı. Bölgeye güneş kremi sürerken baskı yapılmamalı, bölge ovuşturulmamalı.
Botoks uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir. Doktorunuz konu hakkında daha detaylı bir bilgilendirmede bulunacaktır.
Ankara Botoks Fiyatları
Ankara botoks fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.